LATITUDE

Updated: Feb 28



Latitude, the new 22,300 sqm symbol of the Renewal of La Défense in Paris. Innovation, design and technical prowess have been at the heart of this major remodelling-extension of a 1970s office building. A 32-meter extension provides an additional 2,500 sqm of surface. The façade ribbons were produced in super light composite materials to allow for their unique geometry, and to create the impression of floating across the façade. The ribbons were attached to the glazing and not the structure. Moreover, by drilling 500 existing beams to pass the HVAC systems and installing a system of continuous radiant ceiling panels, a floor to ceiling height of 2.70m was achieved.


Creating a collaborative, compelling and vibrant work destination, with extensive hospitality and wellbeing facilities, has been central in responding to the critical occupier priority of attracting and retaining talents. Architecturally distinct, with first-class sustainability credentials driven by its minimising of embodied carbon and consuming 62% less primary energy per sqm., Latitude has also significantly contributed to the surrounding community and the neighbouring public realm.


Completion is expected by Q3 2020.


Investor: Benson Elliot, GCI



Paris La Défense & Partners – Booth C12.A05